Urządzenia i Akcesoria
Portugalski crème brûlée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka
-
6 żółtek
-
200 g cukru
-
60 g mąki pszennej40 g skrobi kukurydzianej
-
3 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (ok. 3 x 1 cm)
-
cukier trzcinowy, nierafinowany do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Gorąca czekolada z brandy
15 min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 godz. 55 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
25 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 godz.
Suflety pomarańczowo-czekoladowe
45 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Zupa z trzech główek czosnku
1 godz. 30 min